اتاق سرور

اتاق سرور ، مکانی است که سرورهای کامپیوتر و اجزای مربوط به آنها کار خود را انجام می دهند. این اتاق، بخشی از دیتا سنتر است که معمولا چندین سرور فیزیکی را در خود جای می دهد. ممکن است یک دیتا سنتر متشکل از چندین اتاق سرور باشئ که برای کاربردها و خدمات جداگانه استفاده می شوند.

یک اتاق سرور، خدمات و اجزای محیطی و عملیاتی برای کار سرور های شرکت را فراهم می سازد. در کل، یک اتاق سرور ممکن است شامل ۱۰ تا صد ها سرور باشد. سرورهایی که در اتاق سرور قرار می گیرند معمولا شامل اجزای CPU اصلی هستند و هیچ دستگاه ورودی یا صفحه نمایش ندارند. می توان آنها را به طور مرکزی از طریق سیستم مدیریت سرور، کنترل کرد و به آن دسترسی داشت که معمولا خارج از اتاق سرور است.

اتاق های سرور در ابتدا برای انجام کارهای شرکت استفاده می شدند که به منابع محاسباتی عظیم مثل نرم افزار های بانکداری، موتور های جستجو و کاربرد های شبکه اجتماعی نیاز داشت. اتاق سرور طراحی شده تا نیروی الکتریکی، بک آپ، نور و تهویه هوا را تامین کند و توسط یک یا چند ناظر سرور، کنترل می شود. علاوه بر این، اتاق های سرور، در برابر زلزله، آتش و سایر خطرات طبیعی محافظت شده اند.

محل قرار گیری اتاق سرور، اولین مورد مهم، حتی قبل از بررسی طرح اتاق است. بسیاری از طراحان معتقدند که اتاق سرور نباید جایی ساخته شود که یکی از دیوارهایش، دیوار خارجی ساختمان است. دیوار های مشرف به فضای بیرون اغلب سریع رطوبت می گیرند و ممکن است لوله های آب از آن عبور کرده باشند که می توانند تجهیزات را خیس کنند. در خصوص پنجره های خارجی هم همینطور! به دلیل امکان شکستگی و ریسک امنیتی نباید این اتاق پنجره داشته باشد. در ضمن اتاق سرور باید جایی مستقر شود که در طبقه اول به دلیل امکان وقوع سیل و در طبقه آخر به دلیل امکان چکه کردن سقف نباشد.

اگر اتاق کامپیوتر مرکزی، ممکن نباشد، جایگاه سرور در هر طبقه هم گزینه دیگری است. جایی است که کامپیوتر، شبکه و تجهیزات تلفن در آنجا قرار می گیرد.  علاوه بر خطرات دیوارهای خارجی، طراحان باید منابع بالقوه تداخل برای اتاق سرور را ارزیابی کنند. سایر نکات طراحی فیزیکی، اندازه اتاق، در و پلکان های دسترسی به کابل ها، و امنیت فیزیکی می باشد.

تقاضای اتاق های سرور پیوسته با تکامل و تحول و رشد سازمان ها و تکنولوژی، در حال تغییر است. بخش اساسی طراحی اتاق کامپیوتر، توسعه در آینده است به طوری که تجهیزات جدید را بتوان با حداقل تلاش مستقر کرد. برای هر ۱۰۰ کیلو وات تجهیزات نصب شده، ۳۰ کیلو وات انرژی برای خنک سازی آن نیاز است. در نتیجه، طراحی تهویه هوا برای مقیاس پذیری طراحی شده از ابتدا نیاز است. انتخاب رک ها در اتاق سرور معمولا فاکتور اصلی در تعیین فضا است. بسیاری از سازمان ها از رک های مخابراتی برای بهره برداری از حداکثر فضا استفاده می کنند.

در دنیای اطلاعات و تکنولوژی امروزی، آتش سوزی در اتاق سرور، یکی از فاجعه آمیزترین اتفاقاتی است که می تواند هر کسب و کاری را به زمین بزند. وقتی تجهیزات فناوری اطلاعات که داده های حیاتی را ارائه می کند و در عملیات روزانه کسب و کار کمک می کند، با آتش از بین می رود، شرکت ها نه تنها با هزینه خسارت ساختاری و تعویض سخت افزاری روبرو هستند بلکه با مسائلی مثل از کار افتادگی و بازیابی اطلاعات هم روبرو می باشند. قدم هایی را برای محافظت از اتاق سرور در برابر نابسامانی ناشی از دود، رطوبت، گرما و شعله بردارید تا به محافظت از کل کسب و کار شما، کمک کند.

 

اتاق سرور یا ( مرکز داده ) اصلی ترین بخش یک شبکه ساخت یافته در مراکز امروزی میباشد .

نیاز به مدیریت متمرکز منابع، کاهش هزینه های نگهداری، مقابله موثر با تهدیدات امنیتی و حصول اطمینان از عملکرد صحیح و بلادرنگ تجهیزات بصورت ۲۴ ساعته، طراحی یک دیتا سنتر مناسب با ویژگیهای مورد نیاز را اجتناب ناپذیر نموده است .

یک دیتا سنتر استاندارد از بخشهای متعددی چون Storage room – Entrance room – Telecomm room و …متشکل میشود که اتاق سرور (Server room / Computer room) از مهمترین آنهاست .

با توجه به محدودیت منابع، هزینه و اطلاعات در شرکتها، سازمانها و موسسات کوچک و بزرگ راه اندازی یک اتاق سرور استاندارد در اینگونه مراکز کافی میباشد .

ایجاد مکانی امن در جهت متمرکز کردن سرورهای شبکه و استفاده از منابع مشترک نگهداری از عوامل مهم و تاثیرگذار پیشبرد کاری یک سازمان میباشند، لذا در این راستا اتاق سرور ایجاد شده و مورد بهره برداری قرار میگیرد .

اهداف اصلی در پیاده سازی اتاق سرور عبارتند از مقاومت سازه و بنا، ایمنی نفوذ پذیری واطمینان از صحت داده ها .

از جمله اقداماتی که جهت استاندارد سازی اتاق سرور و دیتاسنتر میتوان به موارد زیر اشاره نمود :

  • کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک
  • کف کاذب فولادی با روکش HPL
  • سقف کاذب آکوستیک و ضد حریق
  • درب ایمن مخصوص دیتاسنتر بصورت ضد حریق و عایق گرد و خاک و ضریب ایمنی بالا با خاصیت اتصال اکسس کنترل
  • دیوار کاذب ضد حریق و عایق حرارت و رطوبت و گرد و خاک
  • روشنایی با لوکس افقی و عمودی مناسب
  • دستگاه کنترلر شرایط محیطی مانند دود دما و رطوبت و … و قابلیت کنترل بصورت ریموت
  • سینی کابل یا لدر
  • سیستم خنک کننده در صورت امکان استفاده از هواساز بصورت اینرو
  • سیستم اعلام و اطفاء حریق با گاز FM200
  • سیستم مانیتورینگ با استفاده از دوربین های مدار بسته
  • اتاق UPS
  • اتاق مانیتورینگ
  • اتاق سرور
  • اتاق برق
  • تمامی اتاق های دیتاسنتر باید بصورت مجزا از یکدیگر احداث شوند

در این سایت مواردی که در طراحی و پیاده سازی اتاق سرور و دیتاسنتر استاندارد مد نظر میباشد آورده شده است .

بازدیدها: 87